Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 28/07/2012

Το Σάββατο 28/07/2012 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Π.Τ. όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν  διάφορες προτάσεις της Δ.Ε. και των υπόλοιπων συναδέλφων. Αναφέρθηκαν τα εξής θέματα:

  1. Είναι υποχρεωτικό όσοι συνάδελφοι δραστηριοποιούνται στον νομό μας να είναι γραμμένοι στο Περιφερειακό Τμήμα μας και να φροντίσουν την πληρωμή της συνδρομής τους για το τρέχον και για τα παλιότερα έτη. Υπενθυμίζεται πως η συνδρομή είναι 60 Ευρώ το χρόνο.
  2. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα έναντι διαφόρων μη νόμιμων προσώπων και αποφοίτων των ΙΕΚ. Υπήρξε πρόταση να στηρίξουμε τους νέους συναδέλφους Φυσικοθεραπευτές και όχι τους βοηθούς οι οποίοι δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις, αλλά και ούτε ναμιμοποιούνται να εκτελούν φυσικοθεραπευτικές πράξεις.
  3. Έγινε αναφορά για τα προβλήματα των συναδέλφων που εργάζονται στο Νοσοκομείο τόσο για το ανθυγιεινό επίδομα, όσο για την μη πλήρωση  των οργανικών θέσεων.
  4. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας που είναι στις 8 Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε να διεξαχθεί μια ημερίδα. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας η οποία θα  την οργανώσει . Γι ' αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων των συναδέλφων. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνίσει με τη Δ.Ε.
  5. Έγινε πρόταση από τη Δ.Ε. να πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια  με επιλεγμένους καθηγητές. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί 2 σεμινάρια από μια ομάδα συναδέλφων και επίκειται άλλο ένα 27-30 Αυγούστου. Καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια να καταθέσουν την πρόταση τους για το τι σεμινάριο ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος.
  6. Ακόμα όσον αναφορά τον ΕΟΠΥΥ συζητήθηκαν τα προβλήματα της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Με βάση τα πρόσφατα δεδομένα προτάθηκε να γίνει αναστολή των συμβάσεων από 20/08 έως ότου αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα του 2012 και του 2011.